Mezén Company Information
Γενικές πληροφορίες
Από τον Βόλο « Με ζεν»…
Βαρκελώνη , Ρώμη , Βόλος … Μια ιδέα που γεννήθηκε και ωρίμασε τρώγοντας τάπας στην Βαρκελώνη , πίνοντας παλαιωμένες γκράπες στην Ρώμη καταλήγοντας για Τσίπουρα στον Βόλο. Νονός ο αγαπημένος συνεργάτης Γρηγόρης Χέλμης και συνοδός ο μύστης μου στους Τσιπουράδες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας Θανάσης Τσαλόγλου.
Το τσιπουράδικο
«Το Με ζεν» έχει πάρει το όνομά του από το λογοπαίγνιο της κατάστασης διαλογισμού κατά την κατανάλωση αποσταγμάτων και των συνοδευτικών μεζέδων αυτών. Είναι ένα νεανικό εστιατόριο με ανοικτή κουζίνα μπαρ στο κτίριο της ιστορικής Ερωφίλης στον πεζόδρομο της Αλοννήσου , στο κέντρο του Βόλου. Η πέτρινη παραδοσιακή μονοκατοικία μετατρέπεται σε ένα τσιπουράδικο «νέας εποχής».Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες με επάλληλα τζάμια σε συνδυασμό με την ψηλή οροφή δίνουν την αίσθηση του έξω και το καλοκαίρι. Ένας αποστακτήρας με χαλκοσωλήνες που τρέχουν στους τοίχους , μία βιτρίνα ψυγείο που κρέμεται πάνω από το μπαρ , ένα εμφανές καπνιστήριο και ο συνδυασμός τσιμέντου , παλαιωμένου μετάλλου και ακατέργαστου ξύλου δίνουν έμφαση στην απόσταξη και την παλαίωση.Το εσωτερικό set up αποτελείται από ένα πλέγμα τραπεζιών και ανοικτής κουζίνας μπαρ και το εξωτερικό από κλασσικά τραπέζια καφενείου.
Η πολύωρη λειτουργία του επιτρέπει στους εραστές των Ελληνικών αποσταγμάτων με κορυφαίο το τσίπουρο να διαλογίζονται μεσημέρι, απόγευμα ή βράδυ…
Η κουζίνα
Το concept της κουζίνας του είναι στηριγμένο στην φιλοσοφία των παραδοσιακών τσιπουράδικων του Βόλου και της Νέας Ιωνίας και ντύνει με αυτή και τα υπόλοιπα Ελληνικά αποστάγματα.
Έτσι λοιπόν παραγγέλνει ο πελάτης το απόσταγμά του ,(τσίπουρο , ούζο , τσικουδιά , ζιβανία και premium) που συνοδεύεται με τον κατάλληλο μεζέ , ο οποίος όσο προχωράει η παραγγελία έχει μία λογική σειρά. Το σέρβις των μεζέδων γίνεται σε παραδοσιακά και νέου τύπου σκεύη (π.χ. αλίπαστα σε σκεύη ανοικτές κονσέρβες) . Τα αποστάγματα στο «Με ζεν» προέρχονται από επώνυμους παραγωγούς και είναι συνδυασμός εμφιαλωμένων μικρομερίδων (50-100-200 ml) και σπιτικών συνταγών σε μόστρα.
Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί προέρχονται από επώνυμους Έλληνες παραγωγούς και τοπικούς συνεταιρισμούς . Είναι στην πλειοψηφία τους φρέσκες με έμφαση στην προέλευσή τους και κατά την αποθήκευση ,συντήρηση και επεξεργασία τους ,τηρούνται όλες οι διαδικασίες ασφαλείας. Το «Με ζεν» θα πιστοποιηθεί με ISO 22000 (Haccp).
Καθ όλη την διάρκεια του χρόνου θα πραγματοποιούνται γαστρονομικά δρώμενα πανελλήνιας εμβέλειας με σκοπό την ανάδειξη του μοναδικού γαστρονομικού προϊόντος του Βόλου και των υψηλής ποιότητας Ελληνικών αποσταγμάτων.
Ήρθε η ώρα ν ανακαλύψουμε γεύσεις ανώτερες των αποσταγμάτων εισαγωγής από Έλληνες παραγωγούς και να τις ταξιδέψουμε σε όλον τον κόσμο.
Ανδρέας Διακοδημήτρης
Αλοννήσου 8 Volo
- Ώρες Λειτουργείας
-
Δευτέρα:12:00 - 00:00Τρίτη:12:00 - 00:00Τετάρτη:12:00 - 00:00Πέμπτη:12:00 - 00:00Παρασκευή:12:00 - 00:00Σάββατο:12:00 - 00:00Κυριακή:12:00 - 00:00
- Δωμάτια
- Η εταιρεία διαθέτει χώρο στάθμευσης.
- Αριθμός τηλεφώνου
- +302421020844
- Linki
- Λογαριασμοί κοινωνικών δικτύων
- Λέξεις-κλειδιά
- μεζεδοπωλείο
Mezén Reviews & Ratings
How do you rate this company?
Are you the owner of this company? If so, do not lose the opportunity to update your company's profile, add products, offers and higher position in search engines.